Finca te huur in Spanje

Leven als een echte don
Een echte finca te huur in Spanje voor liefhebbers van avontuur; wie zou dat nu niet willen. Wie heeft er nou nooit een Zorro film gezien. In het Spaanse landschap verscholen lag een prachtig oud landhuis alwaar Zorro zich heer en meester waande. Het zijn taferelen waar je als toerist alleen maar van kan dromen. Wanneer je naar de Spaanse Costa gaat zie je nog maar weinig van dat oorspronkelijke landschap terug. De toeristenhotels met hun schreeuwerige neon reclames doen vooral afbreuk aan het prachtige Spaanse landschap. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen snakken naar authenticiteit tijdens hun vakantie.

Een authentieke plek
Een Finca is een vakantiehuis in Spanje wat als een soort Bed and Breakfast wordt verhuurd aan vakantiegangers. Je bent persoonlijk te gast bij een paar gastheren. Je verblijft in een kamer of appartement wat in de oude glorie is hersteld maar waar je wel de gemakken van deze tijd hebt. Verwacht geen wifi of andere zaken die je zouden afleiden tijdens het vakantie vieren. Wat je wel krijgt is een adembenemend landschap en een vakantiehuis waar jij je een echte don voelt. De kinderen zullen niet zozeer vermaakt moeten worden in een kinderclub; ze zijn in een vakantiehuis waar ze gewoon zichzelf mogen zijn. De ruimte en vrijheid die je in zo’n Finca hebt is onovertroffen.

Respect voor de natuur
De tijd dat je vakantie kon vieren en daarbij een zee aan plastic kon produceren proberen we achter ons te laten en dat merk je wanneer je een finca huurt. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke brandstoffen om het vakantiehuis te voorzien van energie. Zonnepanelen maken gebruik van de overvloedige Spaanse zon, en de kamers zijn enkel ingericht met natuurlijke materialen. Een wegwerp cultuur is dan ook het laatste wat je er zal aantreffen. Je bevindt je in een beschermd natuurgebied, Marnes, en dat zorgt voor een kleurrijke omgeving waar je de beleving van het mooie Spaanse leven hebt. Het is dan ook een vakantie waarbij je enkel jouw voetsporen achterlaat in het landschap, maar geen rommel.