Waar je op moet letten wanneer je op vakantie gaat

Waar je op moet letten wanneer je op vakantie gaat

Als je binnenkort buiten Europa op vakantie gaat dan moet je allemaal zaken regelen en dat kost veel tijd. Er is altijd een kans aanwezig dat je door de drukte iets vergeet en daardoor kan je vakantie al snel niet doorgaan. Hier vind je belangrijke punten waar je op moet letten wanneer je buiten Europa op vakantie gaat. 

 

Vraag een paspoort aan

Wanneer je binnenkort buiten Europa op vakantie gaat dan ben je verplicht een paspoort te hebben. Veel mensen zijn nog nooit buiten Europa geweest en moeten dan een paspoort aanvragen bij het gemeentehuis. Houd er rekening mee dat dit ongeveer zestig euro kost en dat het een week kan duren voordat je paspoort klaar is. Voor het aanvragen van een paspoort ben je verplicht om ingeschreven te staan bij een gemeente in Nederland, tenzij je in het verleden naar het buitenland bent verhuisd. Helaas mag je buiten Europa niet reizen met je ID-kaart, behalve in Turkije en daarom is het belangrijk dat je een paspoort hebt. Het grootste voordeel van een paspoort is dat je naar elk land toe kan gaan en ook genoeg bladzijden hebt waar jij je visum in kan plakken. Ga je een visum Egypte aanvragen? Dan kan je deze dus eenvoudig op een bladzijde van je paspoort plakken. Als je al een paspoort hebt dan is het erg belangrijk dat je paspoort nog minimaal zes maanden is wanneer je op vakantie gaat. 

 

Moet je een visum aanvragen?

Als je buiten de Europese Unie op vakantie gaat, ben je vrijwel zeker voor elk land verplicht een visum aan te vragen. Door het aanvragen van visums weet een land precies wie in het land verblijft en voor hoelang. Zo houden ze namelijk zich over ingaande en uitgaande reizigers. Enkele landen waar je geen visum voor hoeft aan te vragen zijn Curaçao en Aruba omdat dit onderdeel is van het Nederlandse Koninkrijk en daarom Nederlands grondgebied is. Het is erg belangrijk dat je van tevoren onderzoek doet naar het aanvragen van een visum. Enkele landen zijn zeer streng zoals Canada. Als je geen visum Canada hebt en je probeert toch het land te betreden dan kan je daar een geldboete voor krijgen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat je celstraf krijgt. Dit komt omdat je het land op een illegale manier probeert te betreden!