Een van de mooiste stranden van Kreta

Een van de mooiste stranden van Kreta

Houd je van mooie stranden en ben je liefhebber van prachtige palmbomen dan is het zeker aan te raden een bezoekje te brengen aan Vai Kreta. Door de vochtige grond, en de droge omgeving groeien daar palmbomen, je hebt dus even het idee dat je op een tropisch eiland bent. Maar er zijn natuurlijk nog meer redenen, om naar dit schitterende strand te gaan om te genieten in je vakantie. Alleen het water van het strand is al de moeite waard, het is namelijk helderblauw en perfect om te snorkelen. Huur een bedje en een parasol om even helemaal bij te komen.

Vai Kreta

Een van de twee stranden met palmbomen

Dat het strand van Vai Kreta bijzonder is, is te zien aan het feit dat het een van de twee stranden is met palmbomen. Een prachtige combinatie van het goudgele strand met de palmbomen, maken dat je in een unieke omgeving bent. Het strand wordt ook wel Bounty strand genoemd, daar werden de reclames opgenomen van de bekende Bounty reep. Eigenlijk lig je dus op de filmset van een wereldberoemde reep, je vakantie wordt stukje bij beetje meer bijzonder. Op het puntje van Kreta ligt dit mooie strand. 

Verschillende manieren om er te komen

Om bij Vai Kreta te komen heb je verschillende mogelijkheden, besluit je om met de auto te gaan dan geniet je al van de prachtige rit naar het strand toe. Met de bus is natuurlijk ook mogelijk, al moet je er wel rekening mee houden het een flinke rit is, je kunt ook overnachten en er twee dagen van maken om op je gemak te kunnen doen. Sitia is een leuke plaats om te overnachten, om daarna door te gaan met de bus naar het prachtige strand. Besluit je met de auto te gaan, kun je voor weinig geld de auto op het parkeerterrein parkeren zodat je niet ver hoeft te lopen.