Heb jij een vaccinatie nodig tegen ziektes voor je op reis gaat?

Heb jij een vaccinatie nodig tegen ziektes voor je op reis gaat?

Veel mensen maken weer graag gebruik van het feit dat het mogelijk is om op reis te gaan. De afgelopen jaren was dat door een bepaald virus natuurlijk wat lastiger. Deze zomer kiezen veel mensen er echter weer voor om naar het buitenland te reizen. Hierdoor is het mogelijk om nieuwe gebieden en culturen te ontdekken met jouw reisgezelschap. Op deze manier kan je de wereld gaan verkennen en dat is natuurlijk een geweldig iets. Naast dat ene virus dat iedereen ondertussen wel kent, zijn er echter ook nog genoeg andere ziektes in de wereld te vinden. Om te zorgen dat je tijdens een verre reis niet iets oploopt waar je niet op zit te wachten, is het daarom handig om soms te kiezen voor een vaccinatie. Hierdoor kan je voorkomen dat je vervelend ziek kan worden tijdens jouw reis. 

Vakantievaccinaties 

Wanneer je kiest voor een vaccinatie die je nodig hebt om een reis te maken, zal je gaan voor een vakantievaccinatie. Deze reisvaccins zijn speciaal gemaakt voor bepaalde ziektes, zoals bacteriën, virussen en ontstekingen. Het is bij deze ziektes vaak het geval dat ze in Europa niet meer veel aanwezig zijn. Hierdoor kan je flink ziek worden door een ziekte wanneer je deze oploopt in een ander continent. Ons lichaam is dan namelijk niet meer bestand tegen het betreffende virus. Vooral in gebieden als Azië, Afrika en Zuid-Amerika is de kans groter dat dit kan gebeuren. Dankzij de site vaccinatiewijzer.nl zal je meer kunnen leren over jouw bestemming en de ziektes die je daar kan gaan oplopen. Op deze manier zal je tijdens jouw reis vooral kunnen genieten, omdat je goed voorbereid op vakantie zal gaan. 

Hepatitis B

Een van de ziektes die je tijdens een verre reis kan oplopen is hepatitis B. Dit is een vervelende ontsteking die in het westen van Europa niet vaak meer voorkomt. Er zijn diverse manieren waardoor je deze ziekte kan oplopen. Vaak wordt dit vooral opgelopen doordat je in contact komt met het bloed van een besmet persoon. Doordat de ziekte lang kan overleven is het mogelijk om dit op te lopen. De symptomen van deze ziekte hebben vooral te maken met zaken als vermoeidheid, griepklachten en verkleurde ontlasting. Daarnaast is het ook mogelijk om pijn in de buik te krijgen ter hoogte van de lever. Ook kan geelzucht ontstaan door de ontsteking in de lever. Om dit allemaal te voorkomen kan het handig zijn om te kiezen voor een vaccinatie tegen hepatitis B.