Op vakantie in eigen land

Op vakantie in eigen land

Het is tot nu toe een apart jaar geweest en voor veel mensen ook niet het makkelijkste jaar. Door de wereldwijde pandemie zijn veel mensen de afgelopen maanden genoodzaakt geweest om thuis te blijven. Gelukkig zijn de maatregelen op dit moment weer wat versoepeld en kunnen we weer naar wat meer evenementen. Maar het is natuurlijk midden in de zomervakantie en verre reizen maken is vaak nog steeds een ingewikkeld verhaal. Alhoewel sommige landen weer bereisbaar zijn kan het plotseling veranderen en dan zit je natuurlijk onverzekerd in een ver land. Daarom is een vakantie in eigen land deze zomer een beter idee. Maar wat heeft ons kleine landje eigenlijk allemaal te bieden? In dit artikel bespreken we hoe je een leuke vakantie kunt hebben in eigen land.

Waterpret

Nederland is natuurlijk een waterland. Hoewel we verderop in dit artikel het zullen hebben over een strandvakantie in eigen land, willen we beginnen met de leukste waterspeelparken van Nederland. Zeker wanneer je kinderen hebt zijn deze waterspeelparken een fantastische optie voor een leuke vakantieweek in eigen land. De bekendste van Nederland is het Tikibad bij Duinrell maar dit is natuurlijk bovenal een binnen waterspeelpark. Natuurlijk is het regelmatig niet al te fantastisch weer in Nederland, ook in de zomer dus dan is een binnen waterspeelpark ook gewoon wel hartstikke leuk. Daarnaast is Duinrell natuurlijk ook een harstikke leuke vakantiecamping met een klein pretpark erbij op zichzelf. Maar als je toch echt graag een buiten waterspeelpark wilt ervaren dan kun je beter kiezen voor Splesj in Noord-Brabant. Dit prachtige waterspeelpark is soortgelijk aan Tikibad maar natuurlijk helemaal buiten. Het park ligt in een prachtig bos en heeft ook een leuke camping ernaast liggen. Hier kun je je tent opzetten, met een camper of caravan staan of een leuk vakantiehuisje huren.

Zon en zee vakantie

Nederland heeft natuurlijk het voordeel dat het gewoon prachtig aan de zee ligt. Daarom kun je in Nederland ook gewoon een harstikke leuke zon en zee vakantie hebben. Denk bijvoorbeeld aan hotelarrangementen bij een van de prachtige hotels in Zandvoort of Wassenaar. Op deze manier hoef je na een dag op het strand niet in de file naar huis te staan maar kun je in plaats daarvan genieten van een heerlijk hotel-restaurant en een spa. In Nederland is het vaak ook in de zomer winderig maar als je een vakantie aan het strand doet is dit ook een goede gelegenheid om bijvoorbeeld te leren kitesurfen.