Kamperen in Nederland. Wat te doen?

Je bent toe aan een leuke vakantie, maar je wil niet ver reizen. Al eens gedacht om te gaan kamperen? Je moet ooit eens in je leven gekampeerd hebben. Beschik je niet over een camper of caravan? Geen zorgen! Je kunt ook een camper huren. Hiermee kun je goedkoop een leuke vakantie tegemoet gaan.

Het maakt niet uit waar je in Nederland wil gaan kamperen. Natuurlijk is de plek waar je wil gaan kamperen wel afhankelijk van je voorkeur, maar het huren van een camper kan overal. Kies bijvoorbeeld eens voor een camper huren in Utrecht. Lekker eens op vakantie in het midden van ons kikkerlandje!

Activiteiten

Er zijn enorm veel activiteiten die je kunt doen tijdens het kamperen. Daarom is een kampeervakantie of vakantie op de camping zo leuk. Er zijn bijvoorbeeld al ontzettend veel buitenactiviteiten te bedenken, zoals voetballen, zwemmen, een kampvuurtje maken of gewoon eens wandelen om het gebied te verkennen.

Niet iedere dag zal het mooi weer zijn, ook in de zomer niet. Dan is er alsnog veel te doen, denk aan bordspellen met het gezin of vrienden of gewoon een dagje uitrusten.

Kamperen in Utrecht

Misschien niet iets wat meteen in je opkomt als je eraan denkt om te gaan kamperen: kamperen in Utrecht. De randstad en drukte? Niets is minder waar. Er zijn genoeg plekken en mogelijkheden in zowel de provincie als de stad Utrecht om te kamperen.

Je rust vinden in een druk gebied is bijzonder. Je kunt genieten van de natuur en je even terugtrekken in Utrecht en daarnaast profiteren van het voordeel dat je in of dichtbij de stad bent waar het altijd leeft.

Noord-Nederland

Er is veel te beleven in het noorden en oosten van het land. Ouderwetse boerderijen, veel groen en karakteristieke plaatsen. In de zomer staan de campings vol met vakantiegangers die iedere jaar weer of pas voor de eerste keer hun vakantie op de camping vieren. Er is voor iedereen wel iets te beleven op de camping. Zowel voor volwassenen als kinderen. 

Volwassenen kunnen uitrusten en genieten van de natuur en de rust en kinderen kunnen meedoen aan allerlei activiteiten die worden georganiseerd, zwemmen en vriendjes maken met andere kinderen van de camping.

Limburg

Het mooie Limburg mag ook niet ontbreken. Limburg is bourgondisch en rijk aan natuur. Dit betekent ook meteen dat Limburg een uitstekende plek is om te gaan kamperen. Je kunt zowel op een camping gaan staan of de natuur in gaan met een tentje. Er is altijd wel iets te beleven in Limburg.

Een camper huren

Een camper huren kun je doen als je graag een goedkope en avontuurlijke vakantie wil aangaan. Je bent vrij in waar je naartoe gaat en wat je doet. Het is erg handig als je altijd al eens wil kamperen, maar geen camper bezit. Daarnaast is het natuurlijk ook een uitkomst voor mensen die geen camper willen bezitten. Zo heb je geen onderhouds- en stallingskosten bijvoorbeeld.