Hoe koop je een huis in Spanje?

Hoe koop je een huis in Spanje?

Spanje is het ideale vakantieland en is dan ook zeer populair onder de Nederlanders. Niet alleen kun je hier genieten van zon, zee en strand; je vindt hier ook prachtige cultuur en de Spanjaarden hebben een heerlijke relaxte mentaliteit. Perfect om even tot rust te komen tijdens een vakantie. Of je kunt hier je eigen huis kopen via Hi Homes Spanje en hier het hele jaar door van genieten!

Welke aanbieder kies je?

Het kopen van een huis is Spanje is niet zo moeilijk als je kiest voor de juiste aanbieder. Je kunt het beste gaan voor een aanbieder met een kantoor in Nederland, zoals Hi Homes Spanje. Niet alleen spreken zij jouw taal; ze weten ook wat jij als Nederlander precies nodig hebt om een huis te kopen in Spanje.

Het aankoopproces

Samen met de aanbieder stel je eerst jouw wensenpakket samen. Aan de hand hiervan gaat de aanbieder op zoek naar geschikte woningen die zij je kunnen aanbieden. Zodra zij een aantal woningen hebben gevonden, ga je samen met de aanbieder de woningen bezichtigen. Heb je jouw ideale woning gevonden? Dan zal de aanbieder een bod voor je uitbrengen. Als dit bod wordt geaccepteerd, worden er nog verschillende zaken gecontroleerd. Daarna wordt het koopcontract opgemaakt en na jouw ondertekening en ondertekening van de verkopende partij, ben jij de nieuwe eigenaar van de woning!

Spaans belastingnummer

Om een woning te kopen in Spanje heb je in ieder geval een NIE-nummer nodig. Dit is het Spaanse belastingnummer. Je kunt dit zelf aanvragen bij het Spaanse consulaat of de vreemdelingenpolitie in Spanje. Vaak kan de aanbieder dit echter ook voor je doen tijdens het aankoopproces.