De beste landen in Oceanië 

De beste landen in Oceanië 

Houd je van avontuur en verre reizen, maar wil je toch reizen met alle gemakken van de westerse wereld? Dan is Oceanië misschien wel de bestemming voor jou! Oceanië omvat het continent Australië en een groot aantal eilanden tussen de Stille en Indische Oceaan. Je vindt er Australië en Nieuw-Zeeland, maar ook Samoa, Fiji, Vanuata en andere eilandstaten. Oceanië biedt daarom verschillende mogelijkheden om een onvergetelijke reis te plannen. We hebben de mooiste plekjes in Oceanië voor je op een rijtje gezet.

1) Fiji 

Welkom in het paradijs! Fiji belooft bezoekers zon, strand, zee en ongerepte natuur. Fiji bestaat uit meer dan 300 eilanden. Hoewel veel van deze eilanden onbewoond zijn, kun je er nog steeds naartoe reizen. Dus is wandelen op een onbewoond eiland een droom voor jou? Dan bent je hier aan het juiste adres! Veel reizigers combineren een reis naar Fiji met een bezoek aan Nieuw-Zeeland of Australië. Om je gemakkelijk van het ene eiland naar het andere te verplaatsen, kun je gebruik maken van de veerdienst. 

2) Australië 

Reizen door Australië gebeurt niet van de ene op de andere dag: de meeste Australische steden liggen enkele honderden kilometers uit elkaar en de afgelegde afstanden zijn heel anders dan die in Nederland. Voor een Australiër is een bezoek aan vrienden die 200 kilometer verderop wonen “om de hoek”! Het prachtige land heeft bezoekers veel te bieden. Ten eerste is de natuur in Australië ongeëvenaard: denk aan kangoeroes, koala’s, koala’s, bultruggen en meer. Bovendien gaat er niets boven een wandeltocht door de ongerepte Outback, en Melbourne is altijd de perfecte plek voor een trendy diner. Voor meer informatie over Australië raden we deze uitgebreide reisgids voor Australië aan. 

3) Nieuw-Zeeland 

Nieuw-Zeeland is een land dat wordt gedomineerd door de natuur: van lange bergketens en dramatische gletsjers tot prachtige regenwouden en kleurrijke vogels; Nieuw-Zeeland is een bestemming voor natuurliefhebbers. Bovendien kun je ook genieten van adrenaline: het land is de geboorteplaats van bungeejumpen en je kunt er skiën, raften, parachutespringen en meer. Waar op het Noordereiland grote steden worden afgewisseld met schitterende natuurparken, word je op het Zuidereiland helemaal ondergedompeld in ongerepte natuur. Voor meer informatie over Nieuw-Zeeland raden we de Travel Guide New Zealand aan. 

4) Samoa 

Weinig toeristen gaan naar de prachtige stranden van Samoa, die worden beschouwd als het hart van Polynesië. Dit maakt het de ultieme reisbestemming voor reizigers die even weg willen van de moderne wereld. Bijzonder is dat de Samoa archipel is verdeeld in 2 landen, Samoa en Amerikaans Samoa. Meer dan tweehonderd jaar was Samoa het land waar het laatste het nieuwe jaar werd gevierd. In 2011 werd echter besloten om van oost naar west van de internationale datumgrens te gaan. Dat betekent dat een reis van Samoa naar Amerikaans Samoa nu meer dan een dag kost!