Tips bij het voorbereiden van je vakantie naar Kuala Lumpur

Vakanties naar Azië worden steeds vaker aangeboden, waaronder een vakantie naar Kuala Lumpur. Dit is een van de belangrijke hoofdsteden van Azië. Niet heel lang geleden is er nog een gloednieuw vliegveld bijgekomen welke op dit moment ook het belangrijkste internationale vliegveld van de stad is. Dit is het vliegveld KLIA2. Daardoor zijn er op dit moment ook veel goedkope vluchten naar deze stad bijgekomen. Ga jij naar de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur? Zorg dan dat je voorbereid op reis gaat.

Zo ga je voorbereid op reis naar Kuala Lumpur

Hieronder hebben we een lijstje met punten die je kunt gebruiken voordat je op vakantie gaat. Deze punten zijn handig om in de gaten te houden en rekening mee te houden.

  • Hoe zit het met een visum? Anno 2017 is het zo dat mensen met een Nederlands of een Belgisch paspoort 3 maanden met een visa exemption in het land kunnen blijven. Oftewel, zonder een visum te regelen mag je 3 maanden blijven. In de meeste gevallen zal dit voldoende zijn, maar check altijd de actuele regels voor een visum voor vertrek.
  • Onze ervaring is om een alleen een overnachting te boeken voor de eerste dagen wanneer je van plan bent om veel te gaan zien en doen. Het is zeer gemakkelijk om een dag van tevoren of dezelfde dag nog een accommodatie te vinden. Door niet te veel van tevoren vast te leggen heb je nog ruimte om zaken te regelen met alle vrijheid.
  • Gaat je reis nog verder dan alleen deze stad? Stippel je reis dan alvast uit en kijk of er inentingen zijn die jij nodig hebt voordat je die kant opgaat. Het is handig wanneer je van tevoren zeker van bent dat je goed bent ingeënt, want ziek worden op vakantie is het laatste waar je op zit te wachten.
  • Verdiep je van tevoren goed in alle hoogtepunten. Het is geen stad dichtbij Nederland en die je waarschijnlijk niet snel weer bezoekt. Zorg daarom dat je niks mist.

In de stad zelf

  • Maak gebruik van de metro en de trein in de stad. Dit is zeer goed geregeld en bovendien erg goedkoop. Je betaalt namelijk veel minder voor de metro en de trein dan voor een taxi, terwijl je in de meeste gevallen ook sneller op je bestemming aankomt.
  • Een van de bijzonderheden van de stad zijn de vele enorme malls. Maak een overzicht van de meeste extreme winkelcentra en bezoek deze.