Split, een culturele en historische stad en perfect voor een zeilvakantie

Split, een culturele en historische stad en perfect voor een zeilvakantie

Split is de grootste stad van Dalmatië en een van de belangrijkste steden van Kroatië. Het is een stad vol cultuur en geschiedenis, met prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden. Maar Split is ook de perfecte bestemming voor een onvergetelijke zeilvakantie in de Adriatische Zee.

Ontdek Split vanaf het water

Een zeilvakantie in Split biedt de perfecte combinatie van cultuur en natuur. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende eilanden. Je kunt langs de kustlijn varen en de mooie stranden ontdekken, of je kunt de nabijgelegen eilanden Brač, Hvar en Vis bezoeken.

Bezoek historische bezienswaardigheden

Split heeft veel historische bezienswaardigheden die je niet mag missen. De beroemdste attractie is het Paleis van Diocletianus, een UNESCO-werelderfgoed dat dateert uit de 4e eeuw na Christus. Het paleis is gebouwd door de Romeinse keizer Diocletianus en is een van de best bewaarde Romeinse monumenten ter wereld. Andere interessante bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Sint-Domnius en het fort van Klis.

Gewoon door Split heen wandelen is al een ervaring op zich. De stad straalt de authenticiteit uit en de oude gebouwen, muren en leuke winkeltjes geven een fraaie en leuke uitstraling aan de plaats. 

Boek jouw zeilvakantie in Split

Wil je Split en de omliggende eilanden per boot verkennen? Zoek dan naar de beste boten en zeiljachten huren voor een onvergetelijke zeilvakantie. Op deze manier kun je jouw vakantie op een onvergetelijke manier beleven, de mooiste plaatjes schieten en de leukste tijd hebben, met wie je ook op vakantie gaat.