Op vakantie naar de Malediven

Als je aan de Malediven denkt, dan denk je waarschijnlijk aan de hagelwitte stranden en torenhoge palmbomen die je hoogstwaarschijnlijk wel ooit eens op afbeeldingen van tropische bestemmingen langs hebt zien komen. En niets is minder waar. Het helderblauwe water en de prachtige kustlijn zorgen ervoor dat er jaarlijks steeds meer mensen de Indische Oceaan over vliegen om hier eens heerlijk tot rust te komen. Lijkt je dat ook wel wat maar weet je eigenlijk nog niet genoeg over deze bestemming om er een weloverwogen beslissing over te maken? Hier leggen we je graag uit hoe je een vakantie naar de Malediven plant, welke resorts je het beste kunt kiezen en hoe je het allemaal zo goedkoop mogelijk houdt.

Het land en de cultuur

De Malediven liggen in de Indische Oceaan en bestaat uit maar liefst 1190 eilandjes. Het grootste eiland is Kuramathi en van deze 1190 eilandjes zijn er ook maar 202 bewoond. Als toerist mag je echter maar 90 van deze eilanden bezoeken. Het gebied is ontzettend dichtbevolkt, vooral ook omdat de oppervlakte van de eilanden zo klein is. Naast visserij is het toerisme de belangrijkste inkomstenbron voor de meeste inwoners. De bewoners van de Malediven zijn allen bekeerd tot de Islam, dit als gevolg van het gebrek aan godsdienstvrijheid. Zij drinken dus ook geen alcohol wat een van de redenen is dat het niet verkrijgbaar is op de eilanden. Alleen in de resorts is het mogelijk om een biertje of een wijntje te drinken. Door het warme, tropische klimaat is het een uitermate goede bestemming voor zonaanbidders, maar ook watersportliefhebbers kunnen hier prima hun hart ophalen.

 De vliegreis

Vanuit Nederland is het niet mogelijk om in een keer naar de Malediven te vliegen. Een overstap is vereist. De meeste overstappen vinden plaats in Sri Lanka. Aangezien er maar één luchthaven is in het land vlieg je altijd op Malé de hoofdstad. Een vlucht naar de Malediven duurt ongeveer 10 uur. Door de lange reistijd kunnen vluchten soms prijzig zijn. Verstandig is het dan ook om op tijd te zoeken naar aanbiedingen of goedkoop naar de Malediven.